Zuhanhatnak az ingatlanárak egyes vízparti területeken

Jelentős mértékben csökkenhetnek az ingatlanárak az árvíz által veszélyeztetett területeken – állítják a szakemberek. Dévény térségében nem számítanak változásra.

Bár a gátak mindenhol kibírták a terhelést, az árvíz több helyen okozott tetemes károkat Szlovákiában is. Szakemberek szerint ennek hatására zuhanhat a telkek és lakóingatlanok ára azokban a régiókban, ahol a jövőben is fennáll az áradás veszélye. „Az ingatlanárak a közeljövőben biztosan csökkennek majd ezeken a helyeken” – mutatott rá Goran Kováč ingatlanügynök.

Az ingatlanközvetítő irodák becslése szerint évekig is eltarthat, amíg az árak visszakúsznak a jelenlegi szintre. Erre a folyamatra az is hatással lehet, hogy milyen ütemben fejlesztik majd a jelenlegi védőműveket, illetve építenek-e újakat. Tehát ha valaki az ártérben szeretne ingatlant vásárolni, most  kihasználhatja a helyzetet – mondta Kováč.

Egyes területeken, például a Pozsonyhoz tartozó Dévényben az emberek már hozzá vannak szokva az áradásokhoz, így itt vélhetően a mostani árvíz sem befolyásolja az ingatlanok árát. Dévényújfaluban (Devínska Nová Ves) sem csökkent az építkezési telkek és családi házak értéke a korábbi árvizek után. „Van kereslet. Az a néhány tulajdonos aki el akarja adni helyi ingatlanját, tisztában van ezzel. Mivel Dévényújfaluban kevés a szabad telek, áruk igen magas” – magyarázta Milan Jambor, Dévényújfalu polgármestere.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »