Chelsea Clinton szülei nyomdokába léphet

Chelse Clinton a volt amerikai elnök Bill Clinton lánya nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy követve szüleit, egy nap ő is politikai pályára lépjen.

A 33 éves Chelsea, aki gyerekkora nagy részét a Fehér Házban tölthette, a napokban az édesapja által létrehozott alapítvány, a Clinton Globális Kezdeményezés keretein belül állt nyilvánosság elé – írja a BBC.

Eddig teljesen elzárkózott attól a kérdéstől, hogy kövesse szüleit a politikai pályán, ám a minap másként nyilatkozott az NBC adásában. Közszolgálati munkájában elmondása szerint nagymamája ösztönözte.

Azt is elmondta, hogy támogatná édesanyját, Hillary Clintont, amennyiben úgy dönt, hogy a 2016-os elnökválasztáson ismét ringbe szállna.

„Mélységesen tisztelem, értékelem és csodálattal tekintek édesanyám szolgálataira.” – mondta Chelsea. „Mint lánya, azt kívánom, hogy hozza meg a helyes döntést a saját maga szemszögéből.  Biztos vagyok benne, hogy a hazánknak is ez lesz a legjobb választás, és támogatni fogom őt, bárhogyan is dönt.”

„Hálás vagyok, amiért egy olyan városban, államban és országban élek, ahol határozottan támogathatom a polgármestert, a kormányzót, az elnököt, a szenátorokat és a képviselőket. Ha egyszer majd úgy gondolom, hogy jelentősebb és mérhetően nagyobb hatással tudok lenni az emberekre, akkor majd felteszem magamnak a kérdést, hogy rálépjek-e én is a politikai pályára.”

Az egykori elnök egyetlen gyermeke két egyetemet végzett, az NBC munkatársa, politikatudományt oktat a Columbia Egyetemen, és tevékenyen besegít az alapítvány munkájába.

Sutus Nikolett

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »