Nem volt bomba a repülőtéren

Bomba helyett szikladarabot találtak a varsói Chopin repülőtér A termináljában – adta hírül a Rzeczpospolita internetes honlapja. Egy földalatti folyosót építenek éppen a reptéren, amely a terminált összeköti majd a vasútállomással.

Alagútfúrás közben a munkások öt-hat méter mélyen a felszín alatt egy nehéz, fémszerű tárgyra bukkantak, amely könnyű fúrásra füstölni kezdett. A füst miatt a dolgozók egy robbanószerkezetre gyanakodtak, ezért kihívták a tűzszerészeket.

A biztonság kedvéért csütörtök este lezárták az érkezési várócsarnokot, az utasokat más helyre irányították. A terminál húsz órán keresztül zárva tartott. A korábbi hírekkel ellentétben kiderült, hogy nem robbanóanyagról volt szó. A rend csak péntek késő délután állt helyre.

Nem alaptalanul sejtettek bombát a munkások a repülőtéren. Két évvel ezelőtt, a vasútépítés közben tizennyolc foszfortartalmú, német gyártmányú bombát találtak, amelyek ugyanúgy füstöltek.

A repülőtér környékén a második világháború alatt lőszerraktárak voltak a Luftwaffe számára, amelyeket a szövetségesek 1945-ben megsemmisítettek. Ennek ellenére még lehetnek hasonló felfedezések a közeljövőben.

Ijjas Anna

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »