Annyi a közterületen való ivásnak

Elfogadta kedden a szlovák parlament azt a törvénymódosítást, mely szerint a jövőben a községek és települések időkorlátozás nélkül dönthetik el, engedélyezik-e a nyilvános helyeken való alkoholfogyasztást és árusítást.

A jelenlegi szabályozás szerint a községeknek idősávot kell feltüntetniük, mely alatt érvényben van a tilalom, a jövőben időkorlátozás nélkül is megtehetik ezt. Jelenleg az alkohollal való visszaélések elleni törvény nem teszi lehetővé az általános, egész napos tiltást.

A törvényjavaslatot kormánypárti képviselők terjesztették a szlovák törvényhozás elé. Egy módosító javaslatnak köszönhetően azonban a községek majd kivételt is tehetnek az esetleges általános érvényű tiltás alól az árusítást, felszolgálást és fogyasztást illetően.

Az érvényes állapot szerint a községek mozgástere bizonytalan volt az alkoholkorlátozás terén, hogy milyen mértékben és mely helyeken korlátozhatják az alkoholfogyazstást közterületen, a határozatlan, akár folyamatosan, egész évben érvényben lévő tiltást pedig egyátlalán nem tette lehetővé, a törvényben található „meghatározott órákban és napokon”  formula miatt.

A most elfogadott módosítás lehetővé teszi, hogy a község rendeletben korlátozhassa vagy tilthassa meg az alkoholos italok felszolgálását, fogyasztását, árusítását nyilvános helyeken, időkorlátozás nélkül.

A módosítás lehetővé teszi azt is, hogy az éttermekben és élelmiszerboltokban korlátozza vagy betiltsa az alkoholárusítást, felszolgálást és fogyasztást továbbra is korlátozott napokon és idősávban.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »