Jól megy Peruban az energiahatékonyság

A megfizethető energia jelentős mértékben összetevője az országok globális gazdasági növekedésnek és fejlődésnek. A Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) által készített 2013-as Globális Energia-architektúra Teljesítményi Index (The Global Energy Architecture Performance Index Report 2013) szerint a vizsgálatban részt vett 105 ország közül Peru megszerezte a 15. helyet, a fejlődést elősegítő energiahordozók alkalmazása terén. 

A WEF közlése szerint Peru – a természeti erőforrások kihasználásával – világszínvonalon az elsők között áll azon országok között, amelyek energiarendszere hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez. A tanulmányban olyan energiahatékonysági tényezőket vizsgáltak, mint az energia intenzitása, a villamos energia árak, energiahatékonyság valamint a relatív üzemanyagárak. 

A mutatók alapján a tíz legjobb ország közé került Peru, Kolumbia, Svájc, Spanyolország, Szingapúr, Uruguay, Norvégia, Ausztrália, Horvátország és Románia. A dokumentum kiemeli, hogy ezekben az országokban az energiahasznosítás területén hozott intézkedések és az energiapolitika, jelentős mértékben növelték a gazdaság gyarapodását.  

Buday Barbara

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »