Kamatot csökkentene az IMF

Christine Lagarde az IMF elnöke újból az európai kamatcsökkentés lehetősége mellett tört lándzsátpénteken Dublinban tartott beszédében. Felettébb érdekes, hogy a csütörtöki EKB kamatdöntő ülésen szóba került a tagok között ez a lehetőség.

Ha néhány ország makroadatára rápillantunk, akkor érthető az igyekezet. A Fitch meg se várta a mai 9 órás olasz GDP adatok (év/év alapon -2,7%, negyedév/negyedév alapon -0,9% a várakozás) publikálását, hanemegyből BBB pluszra vágta vissza az ország adósbesorolását még pénteken – ráadásul negatív kilátást helyezett érvénybe. Elsősorban a választások eredménye után körvonalazódó „harmadikutas politika” veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az eddigiekben várt 125%-os GDP arányos államadósság ráadásul a frissített modellek szerint 130%-ra fog nőni év végére. Ez nem túl jó előjel a longosoknak.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »