Zmajkovičová: új főügyészt kell választania a parlamentnek

Renáta Zmajkovičová, a Smer parlamenti alelnöke szerint a törvényhozásnak még az Alkotmánybíróság döntése előtt új főügyészt kellene választania, a testület ugyanis megerősítette, hogy az államfőnek oka van megtagadni Jozef Čentéš kinevezését.

,,Jozef Čentéš nem volt a törvények értelmében főügyésszé választva, az államfőnek pedig komoly oka volt arra, hogy ne nevezze ki. Az aktus ezzel a ki nem nevezéssel ért véget, a parlamentnek új főügyészt kell választania” – jelentette ki Zmajkovičová a SITA hírügyökségnek.

A politikus szerint az is lényeges, hogy a tavaly júniusi, megválasztásról szóló jegyzőkönyvet a 15 hitelesítőből csak hatan írták alá, kilencen pedig nem – állítása szerint azért, mert kétségeik voltak a választás menetét illetően.

Zmajkovičová szerint a téma kapcsán fontos lenne megváltoztatni az ülések szabályozását, például egyértelműbben meghatározni, hogy mire jók a hitelesítők és mit kell tenniük akkor, ha a titkos választások nem szabályosan mennek végbe. Ezek a személyek jelenleg annyit tesznek, hogy ellenőrzik a választási urnát és a szavazatok érvényességét, valamint összeszámolják a voksokat.

Bumm.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »