Gajdos István: nyíljon határátkelő!

A kárpátaljai Nagypalád és a magyarországi Kispalád közötti határátkelő megnyitását szorgalmazta Mikola Azarovhoz, Ukrajna kormányfőjéhez írott levelében Gajdos István, tájékoztatta lapunkat a parlamenti képviselő sajtószolgálata.

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke ezzel kapcsolatban felhívta az illetékesek figyelmét: a soknemzetiségű Kárpátalja az Európai Unió négy tagországával határos, az itt élő kisebbségek számára kiemelt fontossággal bír a határátkelők jól működő rendszere. A Legfelső Tanács képviselője szerint amennyiben új átkelő nyílna Nagypalád és Kispalád között, az hozzájárulna Ukrajna és Magyarország, a határ menti térségek, illetve az ott élők kapcsolatainak erősödéséhez, egészében véve Ukrajna európai integrációjához.

„Úgy vélem, a Nagy­szőlősi járásban létrehozandó új átkelő kitörési pontot jelentene a Tisza és az országhatár   közé szorult települések számára, s hozzájárulna a kistérség gazdasági, turisztikai vonzerejének emeléséhez. Annak idején megígértem a helyieknek, hogy minden követ megmozgatok ennek érdekében. Nos, ehhez tartom magam” – fejtette ki beadványa kapcsán Gajdos István. A honatya kifejtette, amennyiben megvalósul az elképzelés, azzal az ukrán–magyar határszakaszon az európai szabványnak megfelelően 25 kilométerenként legalább egy helyen át lehetne lépni az ukrán–magyar határt.

Kárpáti Igaz Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »