Kerry Jordániával kezdett

John Kerry, újonnan megválasztott amerikai külügyminiszter diplomáciai látogatáson fogadta Nasser Judeh, jordániai külügyminisztert. A megbeszélésen több fontos ügyről is tárgyaltak. Ezek közül az egyik a nemrégiben megtartott jordániai választás volt, melyen több visszaélés is történt. Azonban a jordániai vezetés biztosította Amerikát arról, hogy a nehézségek ellenére is folytatja reformfolyamatát. Így tehát Kerry kijelentette, hogy üdvözlik a jordániai választás eredményét.

A másik téma, mely szóba került a tárgyaláson Szíria kérdése volt. Jordániának a szíriai menekültekkel összefüggésben komoly humanitárius problémákkal kell szembenéznie. Az országban közel 360 ezer szíriai menekült van, akik közül csupán 90 ezret tudnak menekülttáborokban elszállásolni, a többieket jordániai családoknál szállásolták el.

A harmadik téma, mely alapján képezte a megbeszélésnek az izraeli-palesztin konfliktus volt. Kerry kifejezte, hogy fontos Amerika számára a probléma megoldása, és a stabilitás megteremtése. A sajtótájékoztatón még szóba kerültek az észak-koreai események is, melynek kapcsán Kerry elmondta, hogy Amerika elítéli az atomkísérletet, mivel ezzel Észak-Korea megsértette a rá vonatkozó ENSZ BT határozatokat.

Gregovszki Judit

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »