Magyar fiatalokra támadtak Szabadkán

Öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán – közölte a vajdasági magyar sajtó.

A szabadkai Pannon RTV televízió híradása szerint az incidens vasárnap hajnalban történt Szabadka központjában. A „tíznél is népesebb szerb ajkú társaság” azért támadt a magyar fiatalokra, mert magyarul beszéltek. A magyar fiatalok az egyik szórakozóhelyről át akartak menni egy másikba, és ekkor rájuk rontottak, és ütni kezdték őket.

„Az egyikük arcán mély sebet ejtett egy bokszer. Mivel csavarhúzót is láttak a támadóknál, a fiúk megpróbáltak elmenekülni” – írja honlapján a Pannon tévé.

Az egyik áldozat elmondta, hogy kettős állampolgár, és mivel Magyarországon él, ott kíván orvoshoz menni, és feljelentést is ott tesz majd, mivel nem bízik a szerb hatóságokban.

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton tárgyalt Újvidéken Ivica Dacic miniszterelnökkel a vajdasági közbiztonsági helyzetről, és egyetértett vele abban, hogy felül kell vizsgálni a büntetőjogi előírások azon rendelkezéseit, amelyek a nemzetek közötti incidenseket szabályozzák. Abban is megállapodtak, hogy azokban a községekben, ahol az utóbbi időben etnikai indíttatású események történtek, a rendőrség mellett szükség esetén a csendőrséget is bevetik. 

mti

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »