Még idén meghívhatják az új pápát Szlovákiába

Robert Fico szerint respektálni kell XVI. Benedek pápa lemondását.

„A jelenlegi Szentatya nem tervezett látogatást 2013-ban Szlovákiába. Erről már beszéltem a külügyminiszterrek, aki nemrég találkozott a Szentatyával. Most új lehetőség adatik meg számunkra. S ha megválasztják a katolikus egyház új vezetőjét, megismételjük meghívásunkat“ – mondta a kormányfő a Szlovák Rádió Sobotné dialógy című műsorában.

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy Ciril és Metód Szlovákia területére érkezésének 1150. évfordulója Szlovákia számára fontos történelmi esemény, s mindenki nagyon örülne annak, ha az új pápa támogatná az ünnepségeket. „Az új pápa megválasztása után visszatérünk ehhez a témához, s feltesszük az új Szentatyának azt a kérdést, hogy támogatja-e ezt a neves évfordulót, s remélem, pozitív választ kapunk“ – jelentette ki Fico.

A miniszterelnök az állam és az egyház szétválasztásáról is beszélt. Szerinte ennek csak akkor lenne értelme, ha ebben a kérdésben az állam együttműködik az egyházzal.

„Várom a kezdeményezést a részükről. Felesleges erőszakosan erőltetni ezt a témát és felelőtlen dolog lenne a gazdasági válság idején feszültséget szítani a társdalomban“ – mondta  Fico.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »