Finiséhez érkezett az ecuadori választási kampány

Az utolsó héthez érkezett az ecuadori választási kampány. A felmérések Rafael Correa, az újraválasztásáért induló elnök győzelmét jósolják. A kampányban olyan kulcskérdések szerepelnek napirenden, mint például a közbiztonság, az adópolitika, a hatalmi ágak szétválasztása, valamint a szegénység elleni küzdelem .

A kampány csütörtökön ér véget, és a választási hajrában várhatóan mind a nyolc elnökjelölt erősíteni fogja a rendezvényeken és a médiában való szereplést. A felmérések nagy előnyt mutatnak Correa javára, akit az előrejelzések szerint újraválasztanak anélkül, hogy második fordulót kellene tartani.

A Perfiles de Opinión felmérése szerint Rafael Correa a megkérdezettek körében 62 százalékos támogatással bír, messze lekörözve ezzel vetélytársa, Guillermo Lasso 9 százalékos népszerűségi mutatóját. Február 17-én vasárnap 11,6 millió ecuadori járul az urnák elé, hogy megválassza az elnököt és a 137 országgyűlési képviselőt.

Rafael Correa hatalma csúcsán van, és a körülmények pedig nem változtak lényegesen. Az új politikai formációk ellenzéki jelöltjei nem tudtak átfogó javaslatokkal előállni, így nem nyújtanak vonzó alternatívát a polgárok számára.

Vinczeffy Levente

Friss hírek