Átalakította kormányát a szíriai elnök

Hét poszton átalakította a kormányt Szíriában Bassár el-Aszad elnök, egyebek között az olajipari és a pénzügyi tárca élén történt változás.

A kabinet nem közölte a kormányátalakítás okát, a változtatásokat szombaton tette közzé a SANA hivatalos hírügynökség.

Aszad döntésének értelmében a pénzügyi tárca élére Iszmáil Iszmáil került, a kőolaj- és természeti kincsek minisztere pedig Szlímán Abbász lett. Az eddig egybetartozó szociális és munkaügyi tárcát szétválasztották, élükre két új miniszter került. Szociális miniszterré egy hölgyet neveztek ki Kinda Smat személyében. A lakás- és építésügyi miniszter posztján, a közmunkaügyi tárca élén, valamint a mezőgazdasági tárca vezetőjének személyében is változás történt. 

A már 60 ezer emberéletet követelt szíriai válság közel két évvel ezelőtti kezdete óta az ellenzék és a nyugati közösség által élesen bírált Aszad többször változtatott a kormány összetételén. 

Ahmed Moáz el-Hatíb, az ellenzéki koalíció vezetője a válság megoldásának érdekében nemrégiben közvetlen tárgyalásokat ajánlott a kormány azon képviselőinek, „akinek a kezéhez nem tapad vér”, hozzátéve, hogy bármilyen párbeszéd kezdődjön is, azon tárgyalni kell Bassár el-Aszad elnök távozásáról.

mti

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »