Rendőrkézen a magyarverők

A rendőrség keddi közleménye szerint azonosították az Óbecsén történt vasárnap hajnali verekedés gyanúsítottjait, és a közrend megsértésének a gyanújával hat személy ellen indítottak szabálysértési eljárást.

A rendőrség információi szerint vasárnap valamivel éjfél után a város központjában a három kiskorú gyanúsított és egy 18 éves társuk összeszólalkozott, majd összeverekedett V. V.-vel (1993) és R. J.-vel (1988). A verekedésben ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az esetről az óbecsei egészségház értesítette a rendőrséget.

Mint arról hírt adtuk: Óbecse központjában a hétvégén néhány magyar fiatalt nemzeti alapon sértegetett, majd megtámadt egy szerbül beszélő fiatalokból álló csoport.

Valamivel később ezen az éjszakán még egy verés történt a városban: egy fiatalemberre a központ közelében lévő lakásának bejárata előtt támadt hátulról két ismeretlen elkövető. A sértettet, aki szintén könnyebb sérüléseket szenvedett, rendőrségi feljelentést tett az ügyben. A sértettől a támadók semmit nem tulajdonítottak el.

A kormányfő elítélte az incidenseket

Bojan Pajtić tartományi kormányfő elítélte az elmúlt napokban Temerinben és Óbecsén történt incidenseket, de a hétfői újvidéki lövöldözést is.

A tartományi kormány elnöke felszólította az illetékes intézményeket, hogy azonnal reagáljanak maximális erőbevetéssel, így minél előbb tisztázódhassanak az incidensek körülményei és azon állítások igazságértéke is, amelyek szerint az incidenseket etnikai feszültség váltotta ki.

„Az erőszakos viselkedésre nincs mentség és nem relativizálható, az elkövetőeket keményen, kivételezés nélkül meg kell büntetni. Nem szabad megengedni, hogy a hangos kisebbség intoleráns és leszámolássokkal fenyegető légkört teremtsen ott, ahol a többség toleráns, kulturált, az egymás közötti kölcsönös tiszteletről és megbecsülésről ismerhető fel”, értékelte Pajtić.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »