Mexikó: már nem keresik a robbanás áldozatait

A mexikói hatóságok egyelőre felfüggesztik a Pemex olajvállalat Mexikóvárosi irodaházában történt robbanás miatt eltűnt személyek keresését. „Még egy testet szabadítottak ki a romok közül néhány perce. Legmélyebb együttérzésem az áldozatok családjaival.” – írta vasárnap twitterén Enrique Peńa Nieto mexikói elnök. A tragédia miatt az országban háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, s a nemzeti lobogót félárbócra eresztették.

Az áldozatok száma az elmúlt napokban 36-ra emelkedett, 126 ember került kórházba, közülük 35-en szorulnak még mindig ápolásra, 8 embert súlyos sérülésekkel kezelnek.

Egy testet még nem sikerült azonosítani, amiről azt feltételezik, hogy María de la Cruz Canalesé, ő az egyedüli, aki még nem került elő. María de la Cruz az irodájában dolgozott, percekkel a robbanás előtt a férje – aki szintén a Pemexnek dolgozik tűzoltóként – találkozott vele, hogy odaadja neki az ebédet, majd elbúcsúztak. A férfi elhagyta az épületet, amikor a robbanás bekövetkezett, most a fiával együtt, aki szintén tűzoltó próbálnak María nyomára bukkanni, azonban egyelőre sikertelenül, csak a telefonját és a jelvényét találták meg a romok alatt. A tragédia okait még mindig kutatják a hatóságok.

Balla Zsuzsa

Friss hírek