„Az al-Kaida nem menekülhet”

Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől – mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.

Leon Panetta, aki európai körútja keretében érkezett a brit fővárosba, a BBC televíziónak adott interjúban „kiprovokálatlan terrorcselekménynek” nevezte az algériai túszejtést.

Részletek nélkül hozzátette: az Egyesült Államok „a lehető legszorosabban” együttműködik az algériai hatóságokkal, és „minden lehetségest megtesz” a még fogságban lévő túszok védelmében.

Panetta kijelentette: az al-Kaidának „tudnia kell, hogy sem Algériában, sem Maliban, sem bárhol a világon nem lelhet menedékre … nem fogjuk megengedni, hogy olyan rejtekhelyen rendezkedhessen be, ahonnan ilyen jellegű támadásokat végrehajthat”.

Az amerikai védelmi miniszter elismerően szólt a Maliban folyó francia katonai műveletekről, és közölte: az Egyesült Államok „más országokat is” segíteni fog annak megakadályozásában, hogy az iszlamista terrorcsoportok bázisukká tegyék a térséget. Ugyanakkor „még eldöntésre vár” az a kérdés, hogy ez katonai segítségnyújtást vagy másféle együttműködést jelent-e – tette hozzá.

Panetta szerint az Egyesült Államok „minden szükséges lépést” megtesz állampolgárainak védelmében.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »