Hároméves terv: indul Oroszország imázsjavító kampánya

Az orosz kormány tudományos és kulturális központjain keresztül javítaná az ország imázsát, népszerűsítené az orosz nyelvet, valamint ifjúsági fesztiválokat szerveznének.

Az orosz kormány tudományos és kulturális központjain keresztül javítaná az ország imázsát, népszerűsítené az orosz nyelvet, valamint ifjúsági fesztiválokat szerveznének. A Humanitárius Együttműködés Szövetségi Ügynökség dolgozta ki az ezek megszervezéséhez szükséges dokumentumok vázlatát, melyet a Kommerszant orosz napilap véleményezett.

A hatóságok egy nagyszabású ifjúsági és diákfesztivált akarnak szervezni Moszkvába 2017-ben. A Szovjetunió idejében kétszer már volt hasonló méretű fesztivál, egyszer 1951-ben, máskor 1985-ben, ekkor váltak országszerte és világszerte is népszerűvé ezek az események – írja a RIA orosz hírügynökség.

Az ügynökség egyre több fiatalt szeretne Oroszországba csábítani azzal, hogy a külföldi diákok létszámát növeli az egyetemeken, valamint újraindítja „a barátság házai” nagyszabású állami támogatású kulturális központokat.

A tervezet célja, hogy támogassa az orosz nyelvet az orosz médián keresztül, nyelvtanfolyamokat indítsanak a külföldiek számára a jövőben és egy irodahálózatot hozzanak létre külföldön, melyek alkalmasak lesznek hivatalos képesítési bizonyítványok kibocsátására.

Ez az első olyan nagyszabású programsorozat, melyet a 2012-ben létrehozott Humanitárius Együttműködési Ügynökség szervez. Vlagyimir Putyin már az elnökválasztások idején kinyilvánította véleményét, miszerint egy valós képet kell mutatni Oroszországról és népszerűsíteni kell mind az orosz nyelvet, mind az orosz kultúrát.

Erdélyhegyi Dániel

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »