Lehúzta a növekedési kilátásokat a Világbank

A kezdeti mínuszos kereskedés után Amerikában visszahúzták nulla közelébe a piacokat. A piacon riadalmat okozó német GDP adat – a tavalyi évben a várt 0,8%-kal szemben 0,7% volt a bővülés. A mai napon kiderül, hogy igaz-e a pletyka, mi szerint a 2013-as prognózist a német kormány 1,0%-ról 0,4%-ra rontaná.

Világbank jócskán visszavágta a globális GDP növekedési számokat tegnap, ami tovább erősítheti a pesszimista hangulatot a mai kereskedés során. A délután folyamán az amerikai bankszektor gyorsjelentései ráerősíthetnek az előzőekben felvázolt folyamatokra. Az este folyamán pedig a Bézs könyv teheti fel az i-re a pontot.

Idehaza a MTEL-ra lehet érdemes figyelni az útdíj tenderrel kapcsolatos ellentétes információk miatt.

Az amerikai Forest Laboratories gyorsjelentéséből kiderült, hogy ugyan fizetett mérföldkő összegeket bizonyos projektek után, de ebből a Richter nem kapott a negyedik negyedévben. A Cariprazine regisztráció elindulása nyomán a piac több milliárd Ft-os mérföldkő kifizetésre számított a Forest-től, 2012 utolsó hónapjaiban, a Richtertől azonban úgy tudjuk, e kifizetés az idei év első félévére csúszik. Ez persze nagy gondot nem okoz, hiszen maximum az összeg kamatait bukja ez idő alatt a cég, viszont jó apropó volt, hogy egy kis korrekció induljunk a Richter árfolyam idei szép teljesítményében. A hosszú távú kép azonban változatlan, továbbra is vételre ajánljuk a gyógyszerpapírokat.

Az EUR/HUF kurzusban tapasztalt kilengéseket látva nem lennénk meglepve, ha megint elindulna a kurzus a 300-as szintek felé. Előtte azonban még egy vissza teszt nem elképzelhetetlen akár a 293-as szintekig sem.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »