SMS-ben is lehet imát rendelni

Az Egyesült Államokban működő Szent Név Tartomány ferences szerzeteseinek rendje híveitől már SMS üzenetben is várja, hogy különleges alkalmakkor kikért imádkozzanak. 

A „Küldje el ima szándékát egy Ferences Szerzetesnek” program a vallási közösséghez tartozókat buzdítja, hogy küldjék el az „ima” szót a megadott telefonszámra, melyről egy üdvözlő SMS-t kapnak. Ezután a telefonáló elküldi annak a nevét, akit, vagy akiket imába szeretne foglalni. A folyamat lezárásaként egy megerősítő üzenetet kap, melyben közlik vele, hogy a kérését rögzítették és imádkozni fognak a szerettéért.

A ferencesek lépése érthető, a mai technológiai fejlődéssel szemben az egyház lemaradása nem engedhető meg. Ezt a feltételezést erősíti meg az is, hogy alig egy hónapja XVI. Benedek pápa létrehozta hivatalos Twitter oldalát @Pontifex néven, akinek egyébként az oldalon már közel másfél millió követője van.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »