Ellephetik a drónok Pakisztánt

Várhatóan megnő a drón hadműveletek száma a pakisztáni légtérben, hogy sikerüljön fölszámolni a tálib terrorista cselekményeket.

A CIA bejelentette, hogy 2013-ban exponenciálisan megnő a pakisztáni légtér fölött végrehajtott drón-hadműveletek száma. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert az Amerikai Egyesült Államok mielőtt kivonná csapatai döntő többségét Afganisztánból szeretné a Tálib terroristák létszámát minimálisra csökkenteni – adta hírül a Washington Post.

Ily módon megint visszaköszön a globalizáció által életre hívott egyik új típusú fenyegetés: a terrorizmus, és az ellene folytatott küzdelem. Ugyanakkor arról is képet lehet kapni, hogy hogyan vált be a terrorizmus, mint globális ellenségkép. A pakisztáni társadalmi reakciók nagyon vegyesek e tekintetben. Egy részük üdvözli, a másik felük viszont komoly nemtetszésének ad hangot különböző méretű tüntetések által.

A terrorizmus elleni harc másik oldala ugyanakkor az, hogy a tervezett drón megfigyeléseket, támadásokat a tálibok sem hagyják szó nélkül. Erre kiváló bizonyíték, hogy néhány nappal ezelőtt összehangolt merényletet hajtottak végre Pakisztánban, melynek több halálos áldozata, és sebesültje is volt – olvasható a BBC News hírei között.

Gregovszki Judit

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »