Nem érdemes bankban tartani a pénzt

Ukrán szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az idei évben nagy valószínűséggel  problémák fognak fellépni a bankszektorban, különösen a takarékbetéten lévő pénzösszeg kifizetése terén. Ugyanakkor a közgazdászok véleménye megoszlik a banki válságról.

Egyes szakértők a banki szektor problémáira hivatkozva állítják, hogy nagy meggondolatlanság takarékbetétet nyitni illetve fenntartani, míg mások sokkal optimistábbak e téren és javaslatuk szerint külföldi valutában érdemes takarékbetétet nyitni – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

Oleg Szoszkin közgazdász szerint a válságot még nem sikerült legyőzni, csupán  a következő szakaszába léptünk. „2008-ig gyarapodtak a válságjelenségek, 25-30 év mire lecsillapodnak. A nemzetközi bankszektorban azonban nem fog javulni a helyzet, és így nem lesznek pozitív változások Ukrajnában sem” – jegyezte meg Szoszkin.

A másik tényező az, hogy Ukrajna mai napig nem  rakta helyre bankrendszerét a válság után, amely miatt a bankok az egész bankrendszert a mélybe húzhatják.

A harmadik tényező szerint az ukrán bankszektorból nyugati bankok egész csoportja vált ki. Ebben az évben is több bank kilépésére lehet számítani a vállalkozási és pénzügyi tevékenység kedvezőtlen körülményei és az európai bankok válsága miatt.

Kárpátinfo

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »