Fico: semmi nem áll az új főügyészválasztás útjában

Robert Fico miniszterelnök kijelentette, hogy most már semmi nem akadályozza meg azt, hogy új főügyészt válasszon a parlament. A kormányfő szerint az ellenzék viseli a felelősséget a történtekért.

Fico a SITA hírügynökségnek kijelentette, hogy most már a parlament elnökének felelőssége, milyen időpontot tűz ki a jelöltek beterjesztésére és mikor sorolja be az új választásokat a parlamenti ülésrendbe.

A választást a miniszterelnök szerint titkossá kellene visszaminősíteni, a jelöltnek pedig rendelkeznie kellene az „államügyészség tagjainak bizalmával”. A jelenlegi ellenzék Fico szerint felelősséget visel azért, hogy az ügyészségnek máig nincs főnöke, ugyanis a választás során többször is szándékosan szabotálták a voksolást és eltértek a demokrácia, valamint a jogállam alapelveitől.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »