Túl szép volt, ezért kirúgták

A fogorvos jogosan rúgta ki asszisztensét, mert túlságosan is vonzó volt, állapította meg az iowai Legfelsőbb Bíróság

Az Iowa állami Legfelsőbb Bíróság 7-0 arányban törvényesnek ítélte, hogy egy helyi fogorvos túlzó szépsége miatt menesztette asszisztensét, adta hírül a Foxnews.

James Knight feleségét és házasságát féltve elbocsátotta asszisztensét, bár az nem közeledett munkaadójához. A szintén házas Melissa Nelson 10 éve dolgozott Knight-nál, munkáját pedig nagyra becsülte főnöke. Üzenetváltásokba kezdtek személyes, és családi dolgokról, de Knight felesége rájött és az asszisztens azonnali menesztését követelte.

Nelson nemi diszkrimináció vádjával pert indított, mondván, ha férfi lenne, akkor nem küldték volna el állásából. Ennek ellenére, az állami Legfelsőbb Bíróság az alperesnek kedvezett, aki tagadta a vádakat, és döntését családja védelmével indokolta.

Knight ügyvédje szerint a bírósági döntés egybeesik mind az állami, mind pedig azon szövetségi joggyakorlattal, mely szerint elbocsáthatóak azon alkalmazottak, akik kapcsolataikkal irigységet vagy feszültséget kelthetnek a üzlettulajdonos családjában.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek