Sulík szerint ki kellene vizsgálni a Gorillát

Richard Sulík elenzéki pártelnök úgy látja, a Gorilla-botrány óta romlott a szlovákiai politika állapota, és visszatért a mindenütt jelen lévő korrupció. A kormány viszont egyetlen botrányról sem tud. „A háromszor drágább vasútépítéssel kezdődik, a húszmillió eurós vesztes bírósági perrel folytatva, és 400 millió megy állítólag a Dôvera biztosítóra… Az erkölcs Szlovákiában sosem volt túl magasan, de hanyatlik, és a mindenütt jelenlévő lenyúlás ebben nem segít” – mondta el a Szabadság és Szlidaritás pártelnöke.

Szerinte Robert Fico kormányfő nem tartja kezében a helyzetet, mert mindenki azt csinál, amit akar. „Ráadásul a leghalványabb elképzelése sincs arról, hogyan tovább az országgal. Kikérte magának a felhatalmazást, és most nem tudja, mit kezdjen vele. Egy helyben toporog, nincs semmiféle víziója” – véli Sulík, akinek meggyőződése, hogy a segítene a szlovák politikán „a Gorilla” kivizsgálása, és Jozef Čentéš főügyésszé való kinevezése.

„Úgy tűnik, hogy a közelgő ünnepek sem változtatnak Sulík úr értelmetlen és igaztalan támadásain. Evidens, hogy Robert Fico kormányának kilenc hónapja alatt egyetlen botrány sem történt” – reagált Sulík szavaira Erik Tomáš, a kormányfő szóvivője.

Sulík az ellenzék állapotával kapcsolatban megjegyezte, hogy egyes pártok többé, mások kevésbé aktívak. „Nem godolom azonban, hogy az ellenzék csak akkor működőképes, ha mindenki üt-rúg, mert akkor nem fogják tudni megkülönböztetni. Az egy mantra, hogy az ellenzéknek egységesnek kell lennie. Egy koalíciónak kell egységesnek lennie, de addig minden egyes pártnak saját választóit kell meggyőznie” – véli Sulík.

Az SDKÚ-DS, KDH és a Híd úgynevezett Népi Platformba való tömörülését viszont tudomásul veszi. „Oké, legyenek együtt. Mi liberális párt vagyunk saját értékekkel, saját progammal, ehhez tartjuk magunkat pozíciók árán is. Mi a saját választóinkat saját programunkkal fogjuk győzködni, nem pedig valaki máséval” – közölte Sulík.

Bumm.sk / topky.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »