Lekapcsolták Oroszország legnagyobb pénzhamisító bandáját

Az orosz rendőrség lefülelte az ország legnagyobb pénzhamisító bandáját. A belügyminisztérium szerint az ebből származó bevételből kaukázusi szélsőségeket pénzelték.

A rendőrség lebuktatta Oroszország legnagyobb valutahamisító hálózatát, mely több mint 40 millió rubelnyi, körülbelül 1,3 millió dollár értékű bankjegyet, többek között eurót is hamisított havonta, nyilatkozta az orosz belügyminisztérium kedden.

„Ez az első alkalom, hogy a rendőrség euró-hamisítást derített fel Oroszországban. A hamis bankjegyek terjesztése szinte az összes orosz föderációs tartományában felfedezhető volt, sőt, még Fehéroroszországban és Ukrajnában is” – idézi a belügyminisztérium nyilatkozatát a RIA orosz hírügynökség. – „A rendelkezésre álló adatok szerint észak-kaukázusi szélsőséges szervezetek finanszírozására ment a pénz”.

A rendőrség 2011 októberében azonosította a bűncselekményt, és megindította a nyomozást, miután megfigyelték a hamisítókat. A rendőri akció első lépése ez év júliusától decemberéig tartott az észak-kaukázusi Dagesztánban, ahol öt bandatagot értek tetten, amint több mint 3,5 millió rubelnyi, 115 ezer dollár hamis bankjegyet próbáltak meg eladni, írja a RIA orosz hírügynökség.

Az akció során a rendőrség nyomtató eszközöket, jelöletlen bankjegyeket és 20 ezer dollárnyi hamis pénzt, valamint 500 ezer rubel (16 ezer dollár) értékű fegyvert is lefoglalt.

„Az orosz belügyminisztérium információi szerint a hamis pénzt Dagesztánból hozták, hogy utána azokat orosz területeken terjesszék szét” – állt továbbá a nyilatkozatban.

Erdélyhegyi Dániel

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »