Filmpremierek maradtak el az iskolai mészárlás miatt

Törölték Quentin Taratnino új westernjének, valamint Tom Cruise akciófilmjének díszbemutatóját, és két tévés vígjátéksorozat epizódjait is levették a műsorról a connecticuti tragédia miatt az Egyesült Államokban.

Tarantino Django elszabadul című, sok erőszakos jelenetet felvonultató spagettiwesterjének premierjét keddre tervezték. A múlt héten öt Golden Globe-díjra jelölt produkció sztárparádés, vörös szőnyeges Los Angeles-i nyitánya helyett minden médiafelhajtást nélkülöző magánvetítést rendeznek – közölte a Weinstein filmvállalat szóvivője.

A Tarantino stílusára jellemzően rendkívül brutális, fekete humorral átitatott film főhőse egy felszabadított rabszolga (Jamie Foxx), aki eltűnt feleségét keresi. Az Oscar-jelölt rendező – aki mögött olyan munkák sorakoznak, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy a Becstelen Brigantyk – egy hétvégi sajtóértekezletén elmondta: már fárasztja, hogy valahányszor egy fegyveres tragédia megrázza az országot, védenie kell a filmjeit. Nem a filmeket kell elítélni, hanem azokat, akik a bűncselekményeket elkövették – idézte a filmest a BBC online.

Foxx ellenben nyilatkozatában leszögezte: a filmekben előforduló erőszak igenis hatással van az emberekre.

A Paramount Pictures Tom Cruise Jack Reacher című új akciófilmjének hétvégi premierét mondta le, és a Lincoln Center Filmtársasága által hétfőre tervezett vetítést és közönségtalálkozót is törölték a newtoni családok gyászára való tekintettel.

Billy Crystal Szülői felügyelet nélkül című vígjátékának premierje is hasonló okból maradt el. A Family Guy és az American Dad című televíziós sorozatok egyes részeit ugyancsak kegyeleti okokból vették le a műsorról.

Múlt pénteken 27 ember, köztük 20 gyermek halt meg egy Connecticut állambeli newtoni iskolában, amikor egy magányos gyilkos lövöldözni kezdett, majd magával is végzett.

mti

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »