„Magyarul többre megy!”

Új kampánysorozatot indít a Somorja Hangja – Vox Samariae Polgári Társulás Somorja városának kétnyelvűsítéséért.

A társulás 2011. május 4-én hirdetette meg „Fogjunk össze a teljes kétnyelvűségért Somorján” nevű kezdeményezést, 2011. július 1-jén a kétnyelvűséget kérő minden kereskedőnek, valamint az áruházláncok helyi igazgatóinak átnyújtották felhívásukat.

Azóta számos kereskedő reagált pozitívan és pótolták a hiányzó magyar feliratokat.

A fiatalok úgy érzik, elég türelmi időt kaptak a tulajdonosok, így a napokban elindítják a lakosságot öntudatos vásárlásra ösztönző „Magyarul többre megy!” elnevezésű kampánysorozatukat Somorja városában.

A kezdeményezés lényege, hogy ráébresszék a vásárlókat, hogy a döntés az ő kezükben van. Mindannyian tudunk tenni az ügy érdekében, hiszen ha csak olyan üzleteket fogunk látogatni, ahol megtisztelik a magyarokat a vizuális kétnyelvűséggel, akkor elgondolkodnak a makacskodó kereskedők is, hogy kiírják magyarul is a feliratokat.

A társulás az alábbi közleményét tette közzé:

A Somorja Hangja – Vox Samariae Polgári Társulás értesíti a közvéleményt, hogy a 2011. május 4-én meghirdetett „Fogjunk össze a teljes kétnyelvűségért Somorján” nevű kezdeményezés keretében és a 2011. július 1-jén a kétnyelvűséget kérő minden kereskedőnek és áruházlánc helyi igazgatójának átnyújtott felhívása után a napokban elindítja a lakosságot öntudatos vásárlásra ösztönző „Magyarul többre megy!” elnevezésű kampánysorozatát Somorja városában.

A kampánysorozat első lépéseként a város több pontján, valamint a hirdetőoszlopokon inspiráló plakátokat helyezünk el. Célunk elérésében elengedhetetlen a magyar feliratokat fontosnak tartó lakosok öntudatos és célratörő viselkedése, vagyis a pénzköltés helyének tudatos megválasztása, amely a szabad véleménynyilvánítás egyik alapvető pillére. A kampánysorozat inspirálni kívánja a vásárlókat, hogy vásárláskor vagy valamely szolgáltatás igénybevételekor ne csak az áru minőségére és árára figyeljenek, hanem arra is, hogy az árus fontosnak tartja-e a kétnyelvű feliratokat. A kampány célja az, hogy lehetőség esetén vásárlásainkkal megjutalmazzuk a bennünket anyanyelvünkön megszólító kereskedéseket és vállalatokat azzal, hogy előnyben részesítjük őket azokkal szemben, akik a kétnyelvűséget nem tartják fontosnak, holott erre törvény adta lehetőségük lenne.

Reményeink szerint (amennyiben kampányunk számára sikerül anyagi hátteret biztosítanunk) a város területén a jövő év első felében óriásplakátokon is népszerűsíteni fogjuk a tudatos vásárlás eme fő pontját. Bízunk benne, hogy inspiráló kampányunk eléri célját, és általa nyilvánvalóvá válik, hogy gazdasági téren is megéri kielégíteni a lakosság egyre növekvő igényét a magyar feliratok iránt. Tehát megéri a magyar felirat, mert „Magyarul többre megy!”

Üdvözlettela Somorja Hangja – Vox Samariae elnökségeSomorja, 2012. dec. 11-én

A társulás tagjai szívesen fogadják mások véleményét, építő szándékú kritikáját és ötleteit az [email protected] címen.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek