Galántán akciózott a Kétnyelvű Dél-Szlovákia

Ismét akcióba lendült a Kétnyelvű Dél-Szlovákia civil akciócsoport, ezúttal Galántát vették célba. Férfiszemeket csábító képpel promózzák legújabb akciójukat.

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia Facebook-profilján közölte a fotót, melyen egy teljesen kétnyelvű táblát szerel fel két dekoratív aktivista a galántai buszpályaudvaron. Az akció neve The Galánta Project – a fillérekből megvalósítható kétnyelvűség. Az aktivisták akciójukról ismét videót készítettek, amit ígéretük szerint hamarosan közzé is tesznek.

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia korábban is nagyszabású akciókkal és videókkal hívta fel a figyelmet a kétnyelvűség fontosságára. Idén júniusban felújították és kétnyelvűsítették az ekeli vasútállomást, tavaly októberben kétnyelvű útjelző táblát állítottak Dunaszerdahely mellett, tavaly szeptemberben pedig a párkányi vasútállomáson jelentették be több nyelven a vonatok indulását és érkezését.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »