Tömegesen hagyják ott rajongói Romney-t

Mitt Romney-nak a múlt héten elszenvedett vereség után újabb kudarccal kell szembenéznie: meredeken csökken támogatóinak száma a Facebookon.

Ha az elnökválasztás elvesztése nem lett volna elég, Romney-t nagy ütemben hagyják el rajongói a Facebookon is – írja a CNN.com. Az emberek nem sokkal a múlt heti elnökválasztás végeredményének hivatalos kihirdetése után kezdtek el tömegesen távozni a republikánusok elnökjelöltjének Facebook oldaláról.

A jelenséget már egy internetes oldal, a Disappearing Romney is feldolgozta, ahol valós időben követhető nyomon Romney Facebook-barátainak távozása. A szombati nap volt a csúcs: a republikánus politikus ekkor átlagosan 847 követőt veszített óránként. Hétfő reggel óta ez a szám már stabilizálódott, 10 körül van. Romney-nak azonban nincs oka aggodalomra, hiszen Facebook-rajongóinak száma még így 12 millió felett jár, a Twitteren pedig továbbra is 1,7 millió követőt tudhat magáénak.

A szimpatizánsok csökkenése a csalódottság mellett talán annak is betudható, hogy sem Mitt Romney, sem pedig Paul Ryan Facebookja nem frissült a választások óta. A republikánus elnökjelölt ugyan posztolt még egy képet az elnökválasztás után, valamint megköszönte a támogatást és a rá leadott szavazatokat, de azóta nem hallatott magáról egyik közösségi oldalon sem. A republikánus stáb a demokratákhoz képest a kampány ideje alatt sem fordított nagy figyelmet a közösségi médiára, Romney rajongóinak nagyszámú távozása azonban arra enged következtetni, hogy az emberek a verseny lezárulta után sem számítanak sok újdonságra tőlük.

Pintér Melinda

Friss hírek