Szabálytalanságok miatt leállítottak két dél-koreai atomreaktort

Dél-Koreában leállítottak két atomreaktort, miután kiderült, hogy több mint 5000 alkatrésznek szabálytalanok a papírjai – jelentette a BBC. A gazdasági miniszter szerint ezek nem létfontosságú alkatrészek és nem is jelentenek veszélyt az erőművek működésére. Az alkatrészek között kapcsolók, ventillátorok és biztosítékok vannak, amelyek bármely más létesítménybe beépíthetők lettek volna, atomerőművekbe azonban a tanúsítványok hiányában nem.

A szabálytalan alkatrészek miatt át kell vizsgálni a Dél-Korea délnyugati részén fekvő jonggvangi erőművet, amelynek két blokkjába túlnyomó többségüket beépítették. Az erőmű időleges leállítása a gazdasági miniszter szerint példátlan áramkimaradásokat okozhat a következő hónapokban. A kényszerszünetre ugyanakkor csak a biztonság kedvéért kerítenek sort, valódi veszély nem fenyeget. Az alkatrészek nyolc beszállítótól származnak, és 2003 óta folyt a beszerzésük, összértékük mintegy 820 millió won (165 millió forint).

Dél-Koreának összesen 23 atomerőműve van, amelyek az ország áramellátásának 35%-át fedezik, és amelyekben az elmúlt hónapokban többször is üzemzavart észleltek

Tóth Á. Ambrus

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »