Összefoghat az MKP és a Most-Híd

A megyei választásokon való esetleges együttműködésről tárgyalt hétfőn Simon Zsolt és Csúsz Péter, a Most-Híd, illetve a Magyar Koalíció Pártja besztercebányai kerületi testületének elnöke.

A két párt közti egyeztetés nem szól koalíció létrehozásáról, de az elnökök a Nagykürtösi (Veľký Krtíš), a Losonci (Lučenec), a Rimaszombati (Rimavská Sobota) és a Nagyrőcei (Revúca) járásban lehetségesnek tartják az együttműködést – írja a TASR hírügynökség. „A további lépésekről még tárgyalni fognak a pártok megyei szervezetei” – tájékoztatta a Hírek.sk hírportált a Most-Híd sajtóosztálya.

Simon Zsolt a TASR-nek azt mondta, már megállapodtak az együttműködésről a négy déli járásban, hogy „egy választói szavazat se vesszen el a versengésünk miatt”.

Csúsz Péter kerületi MKP-elnöktől a portál megkérdezte, miként képzeli el a két párt  együttműködését. „E kérdésről most tárgyaltam első alkalommal Simon Zsolttal, akivel egyetértek abban, hogy a soron következő megyei választásokon elérhető lehető legnagyobb siker érdekében közösen kell mindent elkövetnünk. Ez azonban nem jelenti a két párt közti koalíció megkötését. A lényeg, hogy a választások során ne feszüljünk egymásnak, hanem egyezzünk meg! Például: ha a Losonci járásban lehetőség nyílik 5 képviselőjelölt állítására, akkor egyik párt se állítson 5-5 fős teljes listát, hanem az előzetes megegyezés alapján csak 2-3 főset! Ezt diktálja a józan ész, hiszen a magyar jelölteknek egyre nehezebb bejutniuk a megyei önkormányzatba, nem érdemes hát szétforgácsolódnunk“ – magyarázta Csúsz Péter.

Az MKP megyei elnöke arról is tájékoztatta a portált, hogy az együttműködés kérdését még az érintett járási elnökségeknek is meg kell vitatniuk, és csak azután folytatódhat a két párt közti, kerületi szintű tárgyalás. „Kölcsönös megegyezés esetén minden járásban írásban rögzítjük majd azt, hogy az MKP illetve a Most-Híd hány jelöltet állít. „A járási szintű támogatottság megszerzése érdekében igyekszünk majd hatékony felvilágosító munkát végezni“ – szögezte le  Csúsz Péter.  

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »