Kétnyelvűsítettek egy közlekedési táblát

Kézzel ragasztott magyar feliratok jelentek meg egy útjelző táblán Dunaszerdahely közelében. Vélhetően civil aktivisták nem egy új táblát állítottak, hanem egy létező feliratot „kétnyelvűsítettek”.

„A 63-as út dunaszerdahelyi letérőjénél vettük észre, hogy a néhány hete kicserélt tábla magyar felirattal bővült. A kivitelezésből arra következtetünk, hogy nem a karbantartók, sokkal inkább kétnyelvű aktivisták munkájáról van szó. Megosztást és lájkot kérünk a „tetteseknek” és a DUNASZERDAHELY feliratnak! :-)” – áll az esetről hírt adó Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom facebookos oldalán.

Többen is megerősítették a hozzászólók között, hogy a letérőnél valóban látható a kétnyelvűsített tábla. Kérdés, meddig marad helyén ebben a formában az útjelző felirat, egy hasonló célból, önerőből, a mozgalom által felállított nagy útjelző táblát ugyanis korábban már eltávolítottak.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »