Szlovákia bevezeti az egybiztosítós rendszert

Robert Fico ismételten megerősítette, hogy a szlovák kormány minden törvényes eszközzel az egybiztosítós rendszer kialakítására fog törekedni az egészségügyben.

A miniszterelnök csütörtökön az egészségügyi tárca állapotát ellenőrizte. „Meg kell állapítanom, hogy a tárca irányításával, amely katasztrofális állapotban volt, hat hónap alatt a miniszter megbirkózott” – jelentette ki Fico. A kormányfő elmondása szerint az ellenőrzés folyamán az egészségügyre váró nagy feladatokról, többek között az egészségbiztosítók rendszerének átalakításáról is beszéltek.

Fico kijelentette, a cél megvalósításához a kormány minden törvényes eszközt felhasznál, s abból indulnak ki, hogy az egységes rendszer 2014 januárjától kerül bevezetésre. „Nem fogadjuk el, hogy a magánbiztosítók közforrásokból tesznek szert haszonra, majd ezt magáncélokra használják” – vélekedett Fico.

A találkozón az alkalmazottak béremeléséről is szó esett. „Ami az orvosokat illeti, két döntés született, a fizetések húsz- és harminc százalékos emeléséről, s pontosan betartottuk azt, amit a törvényben garantáltunk” – tette hozzá a miniszterelnök. Az egészségügyi nővérek fizetésemelésével kapcsolatban azonban a kormány megvárja az alkotmánybíróság döntését.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »