Lövöldözés Wisconsinban: három halott

Radcliff Haughton három nőt megölt és további négyet könnyebben megsebesített, majd önmagával is végzett egy szépségszalonban, ahol felesége fodrászként dolgozott – írja a CNN.com. A 45 éves férfi feltehetően magánéleti problémái miatt kezdett ámokfutásba az amerikai Wisconsin államban található Milwaukee-ban.

Haughton felesége még október elején kérvényezte, hogy hozzanak férje ellen távoltartási végzést. A férfi zaklatta és halálosan megfenyegette feleségét miután a nő elhagyta őt. A hatóságok végül október elején hoztak Haughton ellen négyéves korlátozó végzést, azt követően, hogy kiszúrta felesége autójának gumijait – a döntés értelmében a férfi lőfegyvert sem birtokolhatott volna. A rendőrség munkáját nehezítette, hogy egy robbanószerkezetnek tűnő palackot is találtak a helyszínen, amit először tűzszerészek vizsgáltak át, a mentés csak ez követően folytatódhatott. Mire Haughton nyomára akadtak, a férfi már végzett magával.

Idén ez már a második, emberéleteket is követelő lövöldözés Wisconsinban. Augusztusban egy szikh templomnál hat emberrel végzett, hármat pedig megsebesített egy férfi, aki rasszista indíttatásból követte el a bűncselekményt.

Pintér Melinda

Friss hírek