Obama gyengesége

Az Egyesült Államok Obama elnöksége alatt a „provokatív gyengeség” politikáját követi Rudy Giuliani szerint – írja a Washington Post. New York egykori demokrata polgármestere szerint a demokrata elnök kudarcot vallott a Közel-Keleten, de leginkább a líbiai helyzetet kritizálta. Az amerikai nagykövet meggyilkolására utalva kijelentette: „Ha megnézzük a líbiai katasztrófát, ha megnézzük ennek az adminisztrációnak az ellentmondásos történeteit – ez egy botrány!”

A provokatív gyengeséggel kapcsolatban azt állította, hogy a gyengeség kimutatása Amerika ellenségeit bátorítja, és elveszi az amerikai állampolgárok önbizalmát. Hozzátette: Obamával ellentétben Romney az elnöksége alatt az igazat mondaná a külpolitikai helyzetről az embereknek.

Giuliani egy Romney hívei számára rendezett gálán jelent meg hétfő este, és utána válaszolt az újságírók kérdéseire. A demokrata politikus megjelenése egy republikánus rendezvényen azzal magyarázható, hogy a 2001-es terrortámadás idején hivatalban lévő politikus mindig a keményebb külpolitika híve volt – épp ezért támogatja a republikánus jelöltet. 

Csaba Zsolt Márton

Friss hírek