Délutánra fogyhat el a reggeli optimizmus

Ma is kedvező tőkepiaci hangulatra számíthatunk, de délutánra apadhat a reggeli optimizmus. Nem hatotta meg a piacot, hogy az S&P 11 spanyol bank adósbesorolását rontotta, többek között a Santanderét és a Banko Bilbaoét is. Az általános jókedvet Soros György meg is elégelte, és nem mulasztotta el felvázolni az eurózóna összeomlásával kapcsolatos várakozását, szerinte ugyanis az európai „rémálom” tartós recesszióba taszítja az EU-t. Soros véleménye alapján Németország csak a szükséges minimumot teszi meg az euróövezet egyben tartása érdekében, egyre tágul a szakadék a hitelezők és az adósok között.

Ma amerikai idő szerint este 9-kor (magyar idő szerint hajnali 3) ismét vitaasztalhoz ül Barack Obama amerikai elnök és Michael Romney, republikánus párti elnökjelölt. Fej-fej mellett halad a két jelölt, így a vitának ismét fontos szerepe lehet a mérleg kibillentésében.

Ezen kívül ma inflációs adatok garmadája érkezik, az euróövezeti fogyasztói árindexen kívül az Egyesült Királyság és az USA is publikálja az inflációs adatait. Gyorsjelentések tekintetében a Goldman Sachs, az IBM és az Intel számait érdemes kiemelni. Hazai fronton a Budapest Economic Forum rendezvényre érdemes figyelni, ahol Simor András jegybankelnök mellett felszólal Varga Mihály, Rogán Antal és egyéb magas rangú kormányzati tisztviselők.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek