Mozipremieren is járt Calderón utolsó elnöki útján

Mozipremier, ENSZ Közgyűlés, találkozók – ezek voltak Felipe Calderón utolsó elnöki látogatásának fő programpontjai az Egyesült Államokban.

Felipe Calderón december 1-jéig tölti be Mexikó elnöki tisztjét, amikor a már megválasztott következő elnök, Enrique Peńa Nieto veszi át a helyét. Calderón szeptember végi négynapos elnöki útjának célja a bilaterális kapcsolatok megerősítése, a globális kérdésekben való együttműködési szándék kinyilvánítása, valamint az ENSZ Közgyűlésen való részvétel volt.

Útja során Calderón Washingtonba és New Yorkba látogatott, ahol tiszteletét tette a Külkapcsolatok Tanácsánál és számos találkozón vett részt kormánytagokkal, akadémikusokkal, a pénzügyi és vállalati szektor képviselőivel, akikkel megvitatják majd a mexikói gazdaság erősségeit és fejlődési lehetőségeit – írja az elnöki hivatal sajtóközleményében

Calderón részt vett a Clinton Globális Kezdeményezés (CGI) éves találkozóján, amelynek elnöke Bill Clinton korábbi amerikai elnök, és találkozott a szólásszabadságot védelmező Husdon Union Society tagjaival is. Az elnök a legmagasabb külföldi állampolgárnak adható Azték Sas Érdemrendet is átadta a kitüntetetteknek. Calderón végül részt vett az ENSZ Közgyűlés 67. ülésszakán, beszédében kiemelte Mexikó elkötelezettségét a világszervezet mellett.

Bódi Anna

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »