Az utcán verték össze az ellenzéki képviselőt

Ismeretlenek összeverték a Julija Timosenko bebörtönzött ukrán exkormányfő mögött álló Egyesült Ellenzék egyik képviselőjelöltjét és helyi kampányfőnökét a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében.

Olekszandr Kszenzsukot azért verték meg, mert összetévesztették az ellenzék egyik vezető politikusával, Hennagyij Moszkal ellenzéki parlamenti képviselővel, egykori belügyminiszter-helyettessel.

Moszkal a Korreszpondent ukrán hírportál pénteki jelentése szerint újságíróknak elmondta, hogy az incidenst megelőzően sajtótájékoztatót tartott a megyében lévő Kamjanec-Podolszkban. „A sajtótájékoztató után bennmaradtam még beszélgetni az újságírókkal. A kampányfőnök viszont, aki egyébként külsőleg hasonlít rám, elindult, ám a kijáratnál öt ismeretlen fiatal férfi állta el az útját. Azt kérdezték tőle, hogy te vagy Moszkal? Erre ő igennel válaszolt, hogy engem védjen” – mesélte a parlamenti képviselő, aki szerint a támadók flakonokból ismeretlen folyadékot fújtak a megyei politikus arcába, többször megütötték, majd elmenekültek a helyszínről.

Kszenzsukot a támadás után kórházba szállították kivizsgálásra, állapotáról nincs hír. A helyi rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Moszkal hozzáfűzte, hogy a szemtanúknak sikerült mobiltelefonnal lefotózniuk a támadók közül kettőt, a fényképeket átadták a rendőrségnek.

Egy héttel ezelőtt a Luhanszk megyei Krasznij Lucs városában az ellenzéki Ukrán Néppárt helyi jelöltjének kampányfőnökét késelték meg az utcán.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »