Obama felhívta a jemeni elnököt

Barack Obama csütörtökön felhívta Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni államfőt a szanaai amerikai nagykövetség ellen az Egyesült Államokban készült, iszlámellenes film miatt intézett támadást követően. Az amerikai elnök a Fehér Ház szerint aggodalmát fejezte ki az amerikai diplomáciai személyzet és létesítmények biztonságával kapcsolatban.

Obama megköszönte Hádinak, hogy elítélte az erőszakot és azt, hogy vizsgálatot rendelt el az incidens kivizsgálására. Az amerikai elnök elismerését fejezte ki a jemeni kormány által tanúsított együttműködésért és hangsúlyozta az amerikai alkalmazottak biztonságáért tett közös erőfeszítések fontosságát.

Hádi elnök kötelezettséget vállalt arra, hogy mindent megtesz a Jemenben tartózkodó amerikai állampolgárok védelme érdekében és közölte: megerősíttette a biztonsági egységeket az Egyesült Államok nagykövetsége körül.

Barack Obama rámutatott, hogy elítél minden olyan erőfeszítést, amely az iszlám befeketítésére irányul. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy soha semmi sem igazolhatja a jelenleg tapasztalható erőszakot. Az amerikai elnök egyidejűleg nagyrabecsülését fejezte ki a két ország közötti partnerséggel kapcsolatban.

Obama egy nappal korábban Mohamed Magarif líbiai és Mohamed Murszi elnökkel folytatott megbeszélést telefonon az amerikai külképviseletek biztonságáról.

A Fehér Ház közölte, hogy pénteken további nagyszabású tiltakozásokra számít, ezért világszerte fokozott figyelmet fordít diplomáciai képviseletei biztonságára. Kairóban pénteken hajnalban is folytatódtak a tüntetések.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »