Megkezdődött az előrehozott választás Hollandiában

Megkezdődött szerda reggel Hollandiában az előre hozott parlamenti választás, amelyet az tett szükségessé, hogy áprilisban a Mark Rutte miniszterelnök vezette jobbközép irányzatú kisebbségi kormánykoalíciótól – a mintegy 20 milliárd eurós takarékossági csomagját elfogadhatatlannak ítélve – megvonta a külső támogatást az iszlám- és idegengyűlölő Geert Wilders pártja.

A 12,5 millió szavazásra jogosult polgár támogatásáért 21 párt verseng. Hollandiában nincs parlamentbe jutási küszöb. Az előző ciklusban tíz párt küldhetett képviselőt a 150 tagú törvényhozásba.

A legfrissebb felmérések szerint nagyjából azonos a támogatottsága az eddigi koalíció fő erejét adó jobboldali liberálisoknak (VVD) és a szociáldemokrata Munkapártnak (PvdA). A Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) híveinek száma csökkent az utóbbi időben.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »