Érseki ima az abortáltakért a Demokrata Párt konvencióján

A Demokrata Párt ideológiájával szembemenő imaszándékkal zárta a párt gyűlését Dolan érsek.

A CBN News tudósítása szerint Timothy Dolan New York római katolikus érseke a múlt héten tartott Demokrata Párti jelölőgyűlést egy imával zárta, melyben hangsúlyozta a még meg nem született gyermekek jogát az élethez, az imát értük ajánlotta fel. Ez igen ellentmondásos és kínos helyzet volt, hiszen a Demokrata Párt pont ugyanezen a gyűlésen foglalt állást többek között az abortusz mellett. A helyzetet csak még pikánsabbá teszi, hogy Dolan érsek országos szinten az abortusz és a melegházasság elleni platform egyik leghangosabb szószólója, míg a Demokrata Párt mindkét ügyet, immáron hivatalos pártprogramjukban is, a szívén viseli és támogatja. Ráadásul New York érseke szintén szerepet vállalt politikai rendezvényen az elmúlt hetekben, méghozzá a rivális republikánus párt jelölőgyűlését nyitotta meg áldásával és imájával, mely közösségnek sokkal közelebb áll morális és erkölcsi világa a katolikus tanításhoz, így Dolan-hez is. 

„Dicsérünk Téged Urunk az élet ajándékáért. Add, hogy megvédhessük ezt az értéket, mely védelme nélkül, más emberi jogaink is veszélyben vannak” imádkozott Dolan érsek, majd így folytatta „kérjük áldásodat azokra a gyermekekre, akik még nem születtek meg, de már úton vannak, add, hogy szeretettel fogadják őket és védelmezzék életüket.” Először a demokraták megtagadták Dolan kérését, hogy imádkozhasson a gyűlésen. Bár ez igen érdekesen vette volna ki magát, ha az amerikai népesség 1-2%-át kitevő muszlimok képviselői egész imasorozatot rendezhettek volna, míg az USA 80%-ának értékeit képviselő keresztény vezető nem mondhatna el egy imát sem. Így pár nappal később visszavonták a nemleges választ, ezért az érsek imádságával zárulhatott a konvenció. Az „igen” a demokraták részéről valószínűleg érdekből született csak meg, hiszen az Obama kormány az erőszakos egészségügyi átalakításokkal sok katolikus szavazót elidegenített magától, pedig az amerikai, keleti-parti katolikusok jellemzően demokrata szavazók. Az azonban, hogy a katolikus vagy keresztény vezetésű magán vagy egyházi betegellátó intézmények, egészségbiztosító vállalatok számára is kötelezővé akarta tenni a kormány a terhesség megszakítás támogatottá tételét, nagy sokk volt a katolikus szavazóknak. Őket szeretnék a demokraták és Obama visszacsábítani, hiszen a katolikusok szavazatain múlhat a novemberi elnökválasztás kimenetele is. 

Kováts Megyesi Bálint

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »