Joe Biden az alelnökjelölt

Joe Biden helyi idő szerint csütörtök éjjel elfogadta újrajelölését az amerikai alelnöki posztra a demokraták charlotte-i országos konvencióján.

Biden Barack Obama elnök oldalán száll harcba az újraválasztásért, Mitt Romney republikánus elnökjelölt és Paul Ryan alelnökjelölt ellen. Obama is még az éjjel folyamán el fogja fogadni, hogy pártja újrajelölte elnöknek.

Biden elfogadó beszédében alapvetően Obama elnöki alkalmasságát méltatta, azt, hogy „mindig volt bátorsága meghozni a kemény döntéseket”. Ezt az állítását az amerikai autóipar megmentésével és az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének likvidálásával támasztotta alá.

„Oszama bin Laden halott, a General Motors pedig él” – ismételte meg saját, szállóigévé vált mondását az amerikai alelnök.

Nem mulasztotta el megemlíteni, hogy a republikánusok elnökjelöltje, Mitt Romney veszni hagyta volna az autóipari óriásokat, és saját bevallása szerint nem költött volna milliárdokat egyetlen ember megsemmisítésére. Pedig, mint arra Biden felhívta a figyelmet, mindkét esetben olyan ügyről volt szó, ami létfontosságú az Egyesült Államok számára.

„Amerika nincs hanyatlófélben” – hangoztatta Biden, a republikánusok állítását cáfolva, hozzátéve, hogy az ország csakúgy mint mindig, most is ki fog lábalni a nehézségekből.

„Amerika legjobb napjai még előttünk állnak” – mondta az alelnök, és Obamára, valamint saját magára utalva kijelentette: – „Befejezzük a küldetést!”

MTI

Friss hírek