Komoly kártérítést kell fizetnie a Samsungnak

A Samsung pénteken pert vesztett az Apple-lel szemben 6 szabadalom megsértése miatt Amerikában. A kártérítés összege 1,05 milliárd dollár, ami jóval kevesebb, mint az Apple által várt 2,5 milliárd dollár. A bejelentésre 7,5%-os mínuszban tartózkodik a Samsung árfolyama a szöuli piacon.  

Az Apple-nek nem jön rosszul ez az összeg, hiszen a kínai piacon a negyedik helyre esett vissza, ráadásul megfeleződött a piaci részesedése negyedév/negyedév alapon az IDC adatai alapján. A piacvezető cég 19%-kal ki más, mint a Samsung lett. A második helyen a Lenovo végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a ZTE állhatott fel. Az Apple lemaradásának oka egyrészt az lehet, hogy a fogyasztók kivárnak az új iPhone megjelenése előtt, másrészt a helyi gyártók egyre inkább előretörnek az erős versenyben. 

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »