Vagy megállapodás Vajdasággal, vagy Szerbia problémák elé néz

A tartomány autonómiájáról meg kell állapodnia a köztársasági és tartományi hatalomnak, ellenkező esetben „problémák” lesznek a két hatalmi szint viszonyában csakúgy, mint Szerbia eurointegrációjában, jelentette ki Goran Ješić, a tartomány kormány alelnöke.

„Ha nem születik megállapodás, ez azt jelentené, hogy ignorálják Vajdaságot, mint politikai szubjektumot, ami számos probléma okozója lehet”, nyilatkozta Ješić az újvidéki DnevniknekSzavai szerint Vajdaságban nincsenek szeparatista törekvések, holott Belgrádban gyakran ezzel vádolják Vajdaságot, de „mindig akkor, amikor ahtáskörökről és a pénzről akarunk tárgyalni”.

„Nem lehetünk mi szeparatisták, amikor Vajdaság hozta létre a modern szerb államot! Nem látom egyetlen okát sem annak, hogy a környék egyik legfejlettebb régióját miért ne ösztönöznénk, amikor ez is Szerbia része, s amikor ezzel fellendíthetnénk országunk valamennyi polgárának életét”, mutatott rá Ješić.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »