Ellenállási front alakul Vajdaságban

Živan Berisavljević, a volt Jugoszlávia volt tisztségviselője az Autonomija portálnak (www.autonomija.info) nyilatkozva kijelentette, hogy az alkotmánybíróság döntése után a tartományban ellenállási front létesül.

Ehhez az ellenállási fronthoz csatlakozni fognak a politikai és művelődési intézmények, különféle pártok és a civil szektor is, mondta a politikus, s hozzátette, hogy „Vajdaságból csak annyi lesz, amennyi a harc lesz érte”.

Értékelése szerint a politikai színtéren jelentős előrelépés történt, ami arra enged következtetni, hogy az autonómiapárti tömörülések a jövőben erősödni fognak.

Az alkotmánybírósági döntést Živan Berisavljević szerint nem véletlen hozták meg éppen most. Elő volt már készítve arra az esetre, ha a választásokon azok a politikai erők győznek, amelyek szerencsétlenségre győztek is. Ez egy nagyon ostoba politika, amely nem számol döntéseinek következményeivel, fogalmazott a vajdasági politikus, aki szerint ez ugyanaz a politika, mint a kilencvenes évek politikája volt, amely az ellenfelet térdre kívánja kényszeríteni.

Živan Berisavljevićet 1988-ban, a joghurtforradalom idején váltották le pártfunkciójáról. Abban az időben fosztotta meg Vajdaságot autonómiájától a Milošević-rezsim.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek