Pásztor: az új kormány megérdemli a támogatást

Pásztor István, a vajdasági  tartományi képviselőház elnöke azt nyilatkozta, az új kormány és Ivica Dačić kormányfő programbeszéde minden kétséget kizáróan megérdemli a polgárok egyöntetű támogatását.

Jó, hogy megalakult a kormány, mert ez „stabilizálni fogja a szerbiai politikai színteret”, fejtette ki Pásztor sajtótájékoztatóján, s hangsúlyozta, a köztársasági kormány célkitűzései helyénvalóak, de – mint mondta – a végén lehet majd lemérni a konkrét lépéseket és azok eredményességét.

A tartományi képviselőház elnöke kiemelte, elégedett azzal, amit Dačić expozéjában kifejtett, vagyis, hogy az új szerbiai kormány síkraszáll Vajdaság autonómiájáért az alkotmányos kereteken és a vajdasági alaptörvényen belül, s ilyen értelemben védeni fogja ezt az autonómiát.

„Ez nem Vajdaság autonómiája Szerbia ellenében, hanem egy autonómia Szerbián belül”, hangsúlyozta Pásztor István.

Kideríteni a képviselői „adásvétel” és a szavazatvásárlások hétterét

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke hétfőn kijelentette, útját kell állni az olyan, az utóbbi időben elharapózó jelenségeknek, mint amilyen a képviselők „adásvétele”, de a szavazatok vásárlása is. Pásztor szerint az illetékes intézményeknek minden ilyen, gyanúsnak vélt esetet ki kell vizsgálniuk.

„A jelenlegi, a képviselők ‘megvásárlásával’ kapcsolatos találgatások előtt, a májusi választásokat megelőzően olyan eseményekkel szembesülhettünk, mint a humanitárius segélycsomag osztása cserébe a szavazatért, vagy a szavazatok megvásárlása a választásokon. Ezzel szembe kell nézni és ki kell deríteni az esetek hátterét”, mondta Pásztor sajtótájékoztatóján.

„Aki szelet vet, vihart arat”, figyelmeztetett Pásztor és hozzátette, létre kell hozni azokat a demokratikus mechanizmusokat, amelyekkel útját lehet állni a képviselői mandátumokkal való kereskedésnek.

Az új szerbiai parlamentről és a kormányról szólva Pásztor kifejtette, nyitott „a fiatal és előítéletekkel nem terhelt” szerbiai parlamenti elnökkel, Nebojša Stefanovićtyal való együttműködésre, továbbá hogy az új kormány megérdemli, hogy legalább esélyt kapjon.”Valamennyiünk érdeke, hogy az új kormány sikeres legyen, mert ez azt jelenti, hogy holnap valamennyiünknek kevesebb problémája lesz, mint amennyi ma van”, mondta Pásztor, aki üdvözölte Ivica Dačić kormányfő azon bejelenését, miszerint az új kormány a jövő és nem a múlt felé fordul, s hozzátette, az elmúlt időszakban az országot nagyon is a múltbafordulás jellemezte.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »