Öt évre „felfüggesztenének” két munkaszüneti napot

A Fico-kormány portugál minta szerint először megszüntetne két munkaszünet napot, majd 5 év után tárgyalna újbóli bevezetésükről.

Az előzetes hírek még arról szóltak, hogy Ficoék a szeptember 1-i alkotmány napját és a 15-i Hétfájdalmú Szűzanya ünnepét véglegesen „levennék” a munkaszüneti napok listájáról.

A kormányfő azonban szerdán már úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy öt éven belül újra tárgyalásokat kezdeményezzenek a szóban forgó ünnepnapok újbóli bevezetéséről, amennyiben a szlovák gazdaság kilábal a válságból és megindul a gazdasági növekedés.

A portugál parlament korábban szintén az ország gazdasági helyzetével indokolta, hogy több munkaszüneti napot ideiglenesen megszüntettek a nyugat-európai országban.

A szeptember 15-i Hétfájdalmú Szűzanya ünnepét a Vatikáni szerződés is védi, ezért Robert Fico valószínűleg azt tervezi, hogy az ünnepnapot mindig egy vasárnapi napon tartanák – amennyiben hétköznapra esik.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »