Bíztató adat jött a piacokról

A tegnapi amerikai ISM-adat első körben kiábrándított a piaci szereplőket, de menetrend szerint elkezdtek spekulálni a szereplők az újabb monetáris lazításra. Az infláció mérsékelt szinteken van, a munkaerőpiac megfelelően szét van csapva. Ennek fényében a pénteken megjelenő amerikai munkaerő-piaci adat előtt ismét WIN/WIN szituáció alakult ki a börzéken.

Ha a pénteki adat csalódást kelt, akkor azonnal felélednek a pénzpumpát érintő remények. Ha erős lesz a munkaerő-piaci adat, akkor azért kezdenek el ismét vásárolna a befektetők. A legrosszabb forgatókönyvet a konszenzusnak megfelelő adat (+90e bővülés és 8,2%-os ráta) jelentené, ami várhatóan lecsorgást hozna a börzéken (EUR/USD, SPX).

Érdekességet ezzel kapcsolatban Willams Fed-jegybankár szavai jelentenek, aki alapvetően galamb-beállítottságú, azaz az alacsony alapkamat és a laza monetáris politika híve. Tegnapi beszédében viszont arra utalt, hogy lassan véget ér a jó hangulat a börzéken, ám szavai nem keltettek hullámokat a parketteken.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »