Bővülő ingyenes WiFi hálózat Asztanában

Új, a billing-rendszerre alapuló WiFi-hálózat építési projekt indul Kazahsztán fővárosában, amely ingyenes internet-hozzáférést fog biztosítani mindenki számára a város számos pontján.

Az „OpenWiFi” projekt célja egy ingyenes vezetéknélküli hálozat létrehozása a város közterületein, amely értelemszerűen bejelentkezési adatok és jelszó használata nélküli internet-hozzáférést biztosít a város lakóinak és látogatóinak. A letöltési sebsesség egyenletes és akadozás-mentes minden felhasználó számára a billing-platform segítségével. A szoftver alapjában véve a telekommunikációs cégek számlázási folyamatait hivatott megkönnyíteni.

Ez az innovációs rendszer ellenőrzi és szabályozza a hálózatok kihasználtságát, és nem hagyja egy felhasználónak sem, hogy az nagyobb szeletet hasítson ki a sávszélességből, mint akármelyik másik internetező. Ennek segítségével mindenki számára garantált a 256Kbit/s-os sebesség.

Asztanában jelenleg 9 közterületen érhető el ingyenes WiFi, de az új projekt elindulásával ez a szám növekedni fog. Egyelőre csak a főváros vesz részt az új technológia alkalmazásában és az ingyenes hálózat kiépítésében, de a tervek szerint később más városok is csatlakozni fognak. Az „OpenWiFi” az Ipari és a Technológiai Minisztérium 2010-ben indult fejlesztési programjának a része.

Tóth I. Dávid

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »