Két év türelmet kér a görög kormány

A múlt héten felállt új görög kormány azt kéri a nemzetközi szervezetektől, hogy két évvel hosszabbítsák meg a költségvetési célok teljesítésének határidejét. A három kormányzó párt közös közleményéből kiderül, hogy eltökéltek a hiány lefaragása mellett, de ennek megvalósításában változtatnának. Inkább az adóelkerülés visszaszorításával érnék el ugyanis a költségvetés konszolidációját, nem valósítanák meg azonban a kért 150 ezer fős leépítést a közszférában és hatályon kívül helyeznék a minimálbért 22%-kal csökkentő törvényt.

Egészségügyi problémák miatt nem lesz jelen a csütörtök-pénteki EU csúcson sem az új görög kormányfő, sem a pénzügyminiszter. E problémákra való tekintettel a nemzetközi szervezetekből álló trojka néhány nappal elhalasztja a hétfőre tervezett görögországi látogatását. A görög eseményeknek véleményünk szerint csak mérsékelten negatív hatása lesz a tőkepiacokra.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »